Oog hebben voor

Gertjan van der Kraan

Oog hebben voor

Genietend van de zonneschijn
Terwijl er zoveel die in pijn
Zonder beschutting lijden
Omdat de zon al tijden
Fel brandt en alles verdort
En zo komen ze van alles tekort
Voedsel, drinken en zelfs vrede
Want die tekorten zorgen mede
Voor hebzucht, egoïsme en strijd
Waardoor de bevolking lijdt
Hebben we nog oog voor deze mensen
Die vaak alleen nog maar wensen
Om voedsel, drinken en onderdak
Levensbehoeften zonder het gemak
Van dagelijks onderdak en eten
Waarvan ze het bestaan niet weten
Hebben we nog ook voor ons gemak
Ons dagelijks eten en onderdak
Dat zou ons zeker dankbaar maken
En hun verdriet ons hart nog raken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Soms is het goed voor ieder mens om eens voor je spiegelbeeld te staan

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oog hebben voor’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.