De lijn

Gertjan van der Kraan

De lijn

Een lijn van A naar B heeft een begin
Net als iedere geschreven zin
Ook heeft dezelfde lijn een eind
Net als een zin, abrupt of zelfs verfijnd
Maar het blijft een voldongen feit
Waar is het begin of einde van tijd
Is het begin van het geschonken leven
Zomaar opeens of toch aan ons gegeven
We kunnen er dus echt niet om heen
Uit niets, toch iets gelooft geen één
Dus moet er toch iets groters zijn
En dat krijg je dus echt nooit klein
Zoals een lijn van A naar B geschreven
Begon en eindigt ook ons aller leven
Gestuurd door een machtige hand
En gaat verder dan het menselijk verstand
Maar verder dan ons oog kan zien
Gaat de lijn toch verder en misschien
Blijkt het einde toch niet te bestaan
En kan je eeuwig verder gaan
Hoe dit kan kun je goed bestuderen
Want de bijbel kan je hier alles over leren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De lijn’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.