Stof tot nadenken

Gertjan van der Kraan

Stof tot nadenken

Liefde nemen of liefde geven
In vijandschap of vrede leven
Woorden lezen of aanhoren
Je steeds aan anderen storen
Of normen en waarden na leven
Door elkaar de ruimte te geven
Gunnend de religie uit te dragen
Zonder iets te eisen of te vragen
Aandacht aan het leven schenken
Door over de religie na te denken
De geschriften ook zelf te lezen
Of daarin echt wordt verwezen
De naaste naar het leven te staan
Daarin tot het uiterste te gaan
Om een “beloning” te ontvangen
Voor niet beschreven belangen

Wat je ook over een religie kan lezen
Is goed doen aan armen en wezen
Voor je medemens een licht te zijn
Hulp te bieden bij moeite en pijn
Ware liefde werkelijk uit te dragen
Zonder hiervoor iets te vragen
Niet over anderen lopen te zeuren
Of hun naam onterecht besmeuren
Hoe je hier gestalte aan kan geven?
Door Jezus’ woorden na te leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Durven we respectvol in de spiegel te kijken met een open blik.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Stof tot nadenken’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.