INLOGGEN
«»

Schaduw

Lieve schaduw,

vroeger bij het slapen gaan
stond mijn deur op een kier
de naar binnen schijnende lichtbundel diende
om met mijn handen te spelen met je vorm
zo had ik de regie over jou als schim op de muur

nu is er soms die droom dat je me opslorpt
dat ik verdrink omringd door viezigheid
in een opdracht zonder gehoor
van mijn stemloze spraak

dan ga ik roeren om te zien wat boven komt,
brokken van dikke muren, slierten van verlangens,
de blindheid van het moeten en niet mogen,
het emigreren, de jaloezie en tot slot
even proeven van de gewetensvragen
de bittere blokkade van het werkelijk vrij zijn

neig ik me om te draaien?
dan zie ik hoe je me inhaalt
bij het voorbijlopen aan een lantaarn
in een donkere straat

aan de achterkant van mijn gedachten,
mijn daden, mijn hart en mijn keuzes
ontsta je als een afdruk van het licht
dat ik onderschep
je bent er, telkens in een andere vorm

Wat ik zie, zit in mij
analyseer ik het volledige arrangement?
dan vind ik transformerende kansen
zoals het benutten van liefdevolle aandacht,
om met enige kennis, van het bittere donker
zachte geborgenheid te maken
of door luchtige speelsheid naar boven te halen
die een punt zal zetten achter zwaar.

ingrediƫnten van creativiteit toevoegen
in een saus die alles verbindt
en ervoor zorgt dat de echo zich zal vormen,
door de aard van mijn blik op jou,
lieve schaduw.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Svenja Kleijnen-Lux
Actief sinds: 11-01-2019Informatie bij het gedicht:

01-01-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schaduw’ van Svenja Kleijnen-Lux zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.