INLOGGEN
«»

Uit de rij

Uit de rij

Achter in de rij
Heb je het beste uitzicht
Als je tenminste de moed hebt
Om tegen de stroom in
Jezelf om te draaien
En de landschappen van jouw leven
Te aanschouwen

De kans bestaat natuurlijk
Dat de rij verder gaat zonder jou
Men marcheert verder
En jij blijft achter
Maar of dat zo erg is ?

Je neemt je lot
Opnieuw in eigen hand
Je bepaalt weer zelf
De richting en de bestemming
Van waarheen je gaat

In het midden van de rij
Zie je geen hand voor ogen
Niet voor en ook niet achter je
Je ziet alleen de rij

Als je vooraan loopt
Is er geen tijd om stil te staan
Zelfs niet voor heel even
Iedereen loopt achter jou aan
En je wilt geen file of een botsing
Op je geweten hebben

Stap maar uit de rij
Doe het maar
Wie zijn hart volgt
Heeft geen rij nodig om in te staan

Je hoeft niemand blind te volgen
Voel de vrijheid in jezelf
Om te gaan waar jij wilt gaan
Of als je dat wenst
Om even stil te staan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Uit de rij’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.