Burenhulp verlenen

Dakoyria

Ik ken haar al lang met haar benijdenswaardige
kracht Nog wel wat daar op haar tamelijk oude
dag Menige buur wacht op haar.....

Dementerende buren helpt zij nog waar zij kán
Zij ervaart dat als haar Christenplicht
De kinderen werken meestal, wie ánders moet
zorgen vóór dan?

Inmiddels voelt ook zíj het vorderen der jaren
Zij zal ook zichzelf wat moeten sparen
Het brengt haar in een ongemakkelijk gewetens-
conflict

Wat toch wil die overheid? Zij voldeed toch méér
dan aan haar plicht?

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Burenhulp verlenen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.