Religie

Gertjan van der Kraan

Religie

Er is een veelheid aan religie
Met allemaal een eigen visie
Hoe de aarde zou zijn ontstaan
We met elkaar om moeten gaan
Zo zijn er veel religieuze wensen
Bij even zoveel religieuze mensen
Ieder mens heeft zijn eigen visie
Maar dan is dat nog geen religie
Een religie wordt echt geloofd
Als je geloofd wat wordt beloofd
Zonder aanzien van een persoon
Oprechte liefde is dan heel gewoon
Geloof probeer je dan uit te dragen
Zonder van de ander te vragen
De religie ook zoals jij te geloven
Maar bidden tot De Schepper boven
Zonder de ander iets op te dringen
Want daar gaan de religies wringen
Omdat er dan geen ruimte bestaat
Dat het bij jou religie anders gaat
Liefde is dan echt onderling respect
Die veel uit verdraagzaamheid bedekt
Samen een oplossing gaat zoeken
Zonder de ander eerst te vervloeken
Zorg daarom dat jou uitgedragen visie
Verwijst naar een vredevolle religie

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Religie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.