INLOGGEN
«»

Afgeschermd

Afgeschermd

Roem, status,aanzien en eer
Wat wil een mens nog meer
Geeft dit een gelukkig leven
Kan het echt voldoening geven
Je komt misschien niets tekort
Elke dag genoeg eten op je bord
Maar door roem wordt je geleefd
Als iemand die echt alles heeft
Maar mensen zien de buitenkant
Die tegen alles lijkt bestand
Maar is het een gelukkig leven
Je eigen persoonlijkheid weggeven
Afgeschermd voor mensen om je heen
Houd je misschien redelijk op de been
Totdat je merkt, de roem en eer
Zijn in werkelijkheid maar teer
Als ziekte om de hoek komt kijken
Waarvan opeens keihard zal blijken
Dat genezing volstrekt onmogelijk is
En je ondergaat dan het gemis
Van houvast en vrede in je leven
Die geen mens je zal kunnen geven
Maar die Iemand jou wel schenkt
En Hij is dichter bij dan je denkt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Afgeschermd’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.