INLOGGEN
«»

Whats App

Whats App

Even nog snel een Whats App gestuurd
Een vorm van aandacht die is ommuurd
Voor de warmte van oprechte aandacht
Die omstandigheden even echt verzacht
Als een persoonlijke blijk van medeleven
Om aan de ander wat aandacht te geven

Digitaal even snel wat aandacht geven
Als een digitale vorm van medeleven
Om daarna door te gaan met eigen zaken
Zonder de eigen prioriteiten te staken
Aandacht zonder echt voelbare aandacht
Is Whats App met zijn digitale macht

Nog even snel wat van je te laten horen
Om de ontvanger daarmee aan te sporen
Op je aandachtvolle bericht te reageren
Als blijk om je niet van de ander af te keren
Ook al verdwijnen de pijn of emoties niet
Leef je nog steeds door in je stille verdriet

Zelfs een telefoontje als blijk van aandacht
Is veel meer waard dan de snelle kracht
Van Whats App als blijk van medeleven
Die kan geen persoonlijke warmte geven
De eerlijkheid gebied; wie is er niet gezwicht
Voor aandacht geven via Whats App bericht

Vandaag de dag moet alles snel en vlug
Is de persoonlijke omgang daarom zo stug
Weten we nog wel wat persoonlijk contact is
Is dat tegenwoordig niet het ons grote gemis
Waar is de warme arm om je heen geslagen
Om samen met jou je verdriet te dragen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Warm contact of digitaal contact Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Whats App ’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.