INLOGGEN
«»

Het hemels brood

Het is als een Goddelijk vermogen om elke dag
grote delen van de wereld van brood te voorzien
of de zon die in de regen een kleurrijke boog brengt met een lach
ooit bakte ik wekelijks broden voor ons gezin, wel 10,

Jammer dat er nog grote delen verstoken blijven van eten
jammer dat voor velen de zon nooit schijnt
alleen ons westers ideƫen goed mag iedereen weten
alternatieve gedachten is nochtans wat de wereld verfijnt

De rijke, die vanuit de hoogte, de arme helpt, heel elitair
nadat hij hen eerst heeft leeggezogen
is het niet duurzamer dat de armen, heel fair
het woord nemen om tegen de rijken te betogen

Zo kunnen we samen het brood herverdelen
en kan de boog opnieuw voor iedereen kleuren
het blijft een ideaal voor een betere wereld voor velen
misschien trap ik hiermee in open deuren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Tony Verbeeck
Actief sinds: 16-01-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het hemels brood’ van Tony Verbeeck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.