Iemand begeren

Gertjan van der Kraan

Iemand begeren
(Parallel gedicht van Iemand vereren)


In de naam van iemand en vul zelf maar in
Worden we steeds weer vervult met weerzin
Als we horen dat in de naam van die iemand
Door mensen met een twijfelachtig verstand
Steeds weer zoveel levens worden weggerukt
Duizenden mensen wreed worden onderdrukt
Die iemand ook nog groot gaan proclameren
Door mensen die zich amper kunnen verweren
Zo zwaar onmenselijk naar het leven te staan
Terwijl die iemand hun ook nog door laat gaan
Ontbreekt bij die iemand de benodigde kracht ?
Dat die iemand vanuit eigen verheven macht
Zelf dingen naar zijn eigen hand kan te zetten
Zonder dat mensen het die iemand kan beletten
Door zijn regels en wetten na te gaan leven
Waardoor men die iemand de eer gaat geven
Door de zorg die mensen van hem ontvangen
Uit liefde eerbied, respect in oprecht verlangen
Of is de reden van oorlog en van terrorisme
In de naam van iemand; Het menselijk egoïsme
Om op basis van eigen status, positie en kracht
Iemand te gebruiken als een schijnbare macht
Om zo het eigen, door geweld beoogde doel
Te verdedigen vanuit eigen narcistisch gevoel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

(Parallel gedicht van Iemand vereren)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Iemand begeren’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.