late bedenkingen

Geert Messelis

er was eens, is er nog
is elke tover nu verzegeld
gesloten in een boek
er gaan geen muzikanten meer
naar Bremen
de wereld is onttoverd
maar let op elke zwarte kat
speciale effecten strijden
om de overhand
wie gelooft nog
in een overkant
behalve dan
als troost
tegen het duister
dat het leven
altijd overvalt

de mythes sluipen verder
in de ondergrond
ze zijn verrot
vol schimmels
als ze de weg gevonden hebben
naar het licht
hoed u voor profeten
die vertellen
wij zijn beter

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘late bedenkingen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.