INLOGGEN
«»

generatie

hou je bek
profeet
het braaksel
loopt je uit de mond
je stinkt naar pis
van ouderdom
nu is de tijd van ons
verdwijn in de woestijn
zwaar beladen zondebok
door al je geld
afgedankt stuk vuil
met je tandeloze muil
ga weg
zelfs dat kan je niet meer
je bent met al je overbodigheid
de goorste luxe
hou je voze beleggingen maar
maar loop niet in de weg
breng ons niet op het idee
de stekker uit te trekken

beroofd van elke toekomst
staan we, nemen op
moeten nieuwe wegen vinden
de schroothoop, onze erfenis
hoe gaan we er mee om
wat kunnen we verzinnen
begin van antwoord
er zijn geen wegen
zullen ze moeten graven
in de ondergaande zon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘generatie’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.