zinnig

Geert Messelis

de dode rat
heeft hier een bal
de mens denkt zelden
hij wordt gedreven
de Geschiedenis bestaat
evenmin
als het eind van de Geschiedenis
als het einde komt
als de afrekening volgt
de mens wikt
de mens beschikt
maar waarover
een tovenaar met woorden
een leugenaar met zin
er was in het begin
de mens was een nomade
maar voelt zich nu monade
gevangen op tapijt
dat nooit met hem zal vliegen
tijdens winterdagen
stulpen stenen hoog
als onkruid in de lente

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘zinnig’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.