INLOGGEN
«»

Als we toch eens wisten

Als we toch eens alles wisten,
Van wat er ons niet is verteld.
De dingen die wij niet mogen horen,
Dan staan we toch mooi versteld.

Als we alles zouden weten,
Zouden we er dan wel wat mee doen?
Zouden we veranderen en verbeteren?
Of zouden we nooit meer letten op het groen?

Als we het ongeweten weten,
Zouden we dan allemaal voor onszelf gaan?
Zouden we egoïstischer worden?
Of laten we elkaar niet meer in de kou staan?

Als we dan ooit alles krijgen te weten,
Zouden we dat dan wel begrijpen?
Zouden we dat dan beseffen?
Of zouden we onze ogen dichtknijpen?

Als we toch eens wisten.
Zouden we naar wat beters streven?
Zouden we alles wel erkennen?
Of doorgaan met ons leven?



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Missy
Actief sinds: 18-05-2016Informatie bij het gedicht:

Wat zouden we doen als we alles zouden weten... Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Als we toch eens wisten’ van Missy zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.