INLOGGEN
«»

Leren kijken

Leren kijken

Eén van de meest gebruikte zinnen
Waar veel dialogen mee beginnen
Is de zin beginnend met, ik denk …
Als een heldere en duidelijke wenk

Maar hun denken is dan gebaseerd
Op wat men vluchtig heeft geleerd
Van wat men zag of heeft beleefd
En daar snel zijn mening over geeft

Maar na denken komt pas het weten
Want een gedachte is snel vergeten
Als het spreken geen kennis bevat
Is ons uitgesproken denken hol en mat

Als we zo naar vrede leren kijken
Dan zal pas echt gaan blijken
Dat we vrede pas leren verstaan
Als we niet alleen eigen wegen gaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Communiceren via: Ik denk ........ Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Leren kijken’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.