Bemin het begin

Gertjan van der Kraan

Bemin het begin

Onbewust vaak bij het minnen
Kan een nieuw ontstaan beginnen
Terwijl buitenlucht, als groot gemis
Voor nieuw leven niet aanwezig is

Onder water kunnen wij niet leven
Maar het is nieuw leven wel gegeven
Om daarin toch maar te ontstaan
En toch ademend het leven in te gaan

Na een krachtinspanning, intens groot
Begint ons leven dan open en bloot
Om dan snel te worden aangekleed
Zodat we voor het leven zijn gereed

Voor de één is dat een zwaar begin
Een ander staat er blij midden in
Bedenk hoe het leven dus begint
Zodat ieder kind echt wordt bemint

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-09-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Bemin het ontvangen leven, zoals het begint. (Vanuit liefde)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bemin het begin’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.