INLOGGEN
«»

Cijfers boven daden

Cijfers boven daden

Hebben we nog wel in de gaten
Dat we heel veel kunnen praten
Zonder werkelijk daden te stellen
Bezig zijn onze financiƫn te tellen
Hoe de welvaart eerst moet bloeien
De economie gestaag moet groeien
En afhankelijk van al die getallen
Pas kijken naar ernstige gevallen
Om hen werkelijk hulp te geven
En oog te hebben voor hun leven
Toch kunnen we elkaar niet bewegen
Geen voor en tegen af te wegen


Elkaars tekorten goed benoemen
Eigen heilsfeiten vooral te roemen
Terwijl er duizenden mensen sterven
Maar zo onze waardigheid bederven
Omdat onze overvloed minder wordt
Meer oog hebben voor eventueel tekort
Is de mensheid zover achteruit gegaan
Dat de cijfers boven de daden staan
We dit zelfs proberen te onderbouwen
Terwijl er ondertussen zoveel rouwen
En wij in onze Westerse overvloed
Prachtig kunnen praten over spoed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Zijn we als mensheid zover afgegleden dat we de cijfers boven de daden stellen. Laten we nu eindelijk eens ons praten in daden omzetten, zonder te wijzen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Cijfers boven daden’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.