INLOGGEN
«»

De keuze van vijftig procent

De Keuze van vijftig procent

We zijn er al zo aan gewend
De leefregel van vijftig procent
Dingen gebeuren wel of niet
Je ontvangt vreugde of verdriet
Ze schijnen ons soms toe te vallen
Als onverwachte stuiterballen
Die ons missen of juist vol raken
Daarbij onze weerstand kraken
Maar stel, je kunt je voorbereiden
Op tijden van vreugde en van lijden
Door verzekeringen af te sluiten
Sluiten we ellende echt niet buiten
“Kom en zie” staat er geschreven
Over omstandigheden in ons leven
Misschien heb je het al eens gehoord
Dit staat geschreven in Gods Woord
Van veel voorspellingen en dromen
Is reeds heel veel van uitgekomen
Heeft vijftig procent je nu geraakt
Heb je de keuze overwogen gemaakt





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Ja of nee. Wit of zwart. Helpen of negeren. Zwart of wit. De keuze van 50% De vraag is nu: Is er wel of niet wat na dit leven. Wat als er wel iets is? De keuze tot onderzoek is ook 50$% Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De keuze van vijftig procent’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.