INLOGGEN
«»

Wanneer ik in de regering zat


Vele mensen uit verre landen
komen naar Europa vaak met lege handen.
Met het grootste gemak weten zij te beschrijven,
hoe ze moesten vluchten om in leven te blijven.
Wat een enkeling er echter niet bij vertelt,
dat hij in `t land van afkomst menig landgenoot heeft gekweld.
Soms nog met het bloed van een afrekening aan de handen,
in één van Europa’s mooi landen,
Geholpen door wollen sokken en ander gespuis
Krijgen zij al snel een onderkomen, zo niet een compleet aangekleed huis.
Daar waar oudere en bejaarden vaak de eindjes aan elkaar moeten knopen.
Kunnen onze nieuwe burgers steeds meer dingen kopen.
Onze staat betaald steeds weer grif en gul
Voor deze mensen al het nieuwe spul
Wetende dat ook zij straks recht hebben op een AOW
vraag ik mij wel eens af. Wanneer stopt onze Regering hier nu mee?
Zijn het niet de zogenaamde vertegenwoordigers van deze landen.
Welke eigenlijk het meeste bloed hebben aan hun handen?
Wanneer ze mij in de regering zouden zetten,
zou ik op deze toestanden beter laten letten.
Ik zou niet dulden dat meisjes lijden
onder het sadistisch besnijden.
Een Boerka is niet voor een religie bedoeld
maar omdat de man zich ver verheven
boven de vrouwen voelt?
Wanneer wij toegeven aan hun nukken
zullen zij ook hier de vrouwen
onderdrukken.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wanneer ik in de regering zat’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.