INLOGGEN
«»

Wiegenkind

Dromend op geboortegrond
uit Syrië of Nederland
kijken kleine ogen rond
in het grote mensenland

Spelend met zijn knuffelbeer
zonder olie, geld of macht
wacht een mensje klein en teer
tot zijn flesje wordt gebracht.

Lachend van geluk
onschuldig kinderbrein
gaaf en ook niet stuk
't geweten is nog rein

Mensje op de tast
naar liefde om te groeien
zonder oorlogslast
om mensen uit te roeien

Vrolijk in je kinderbed
in Gaza of in Israël
groeien is het lespakket
beertje is je metgezel

Het heeft geen weet van grenzen
van geloof, ras of kleur
hij ziet dezelfde mensen
als zijn eigen adviseur.

Knuistjes die zwaaien
in Jemen of in Libanon
oogjes die draaien
zien dezelfde zon

Begonnen is je reis
waar je je ook bevindt
Rome of Parijs
blijf dat lieve wiegenkind!

www.robertdoek.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wiegenkind’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.