INLOGGEN
«»

Dag van de rode neuzen

Een dag van de rode neuzen
van de rode pipo's voor de
maatschappelijke kneuzen.
Een dag van aandacht en
medemenselijkheid voor al
die psychisch gekwetsten
in hun dagelijkse zielenstrijd.

Een dag waarop de massa zijn
neus steekt in een rode ronde
rariteit als wapen tegen tegen de
maatschappelijke onverschilligheid.
Een clownesk genezen na het vele
bezeren door hen van wie het nooit
werd verwacht; voor hen die opnieuw
het leven moeten leren.

Een rode neus voor de beleidsmakers
die op die dag zullen doen begrijpen
dat je in gekwetste appels niet teveel
meer moet knijpen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dag van de rode neuzen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.