INLOGGEN
«»

Najaarsklachten

Te leveren heb ik weer eens een welisware
kleine, slag
Dat wisselende weer dat mij van een fikse
verkoudheid e.d. voorzag...

Ik wil enerzijds aan het werk, maar tegelijker-
tijd ook dan niet Rust die mij dit door een scala
aan klachten gebiedt
Kies ik verder voor de radio of een CD?

Een boek of tijdschrift lezen trekt me niet, wel
kijken naar de t.v.
Slaap heb ik niet zozeer, maar zijg wel in mijn
ligstoel neer

Ik kan er gerust op vertrouwen: de blaadjes van
de bomen en ik ben prompt weer aan de beurt
Tijd wel voor de nodige overdenking en verder
gewoon-weg niet gezeurd!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Najaarsklachten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.