INLOGGEN
«»

De deur uit opdat ik gezond blijf!

De deur moet ik dringend uit opdat ik gezond
word of blijf...
Mij wacht een allervervelendst bloedonderzoek,
opnieuw weer eens polonaise aan mijn lijf

Momenteel al van een mij onbekend virus aan
het herstellen, moet ik me zeer binnenkort
alweer voor de griepprik melden!
De tandarts rommelde ook langdurig in mijn mond

Dat laatste zelfs nog een paar keer op rij...
O, o, o wat zijn we gezond en daarmee superblij
Met "Corona" erbij beheerst het momenteel mijn
hele leven... Eenmaal thuis, kom ik daarvan

langdurig bij! Niets verkeerds gezegd hoor over
die mensen die zich zo onvermoeibaar inzetten
Maar soms he, heel even, krijg je het gevoel dat
alles en iedereen je in breeduit leven wil beletten.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De deur uit opdat ik gezond blijf!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.