INLOGGEN
«»

Corona meldt zich weer!

Corona meldt zich weer stevig aan:
Grieperig als ik ben wil ik een thuis-
test ondergaan
Een tandartsbezoek elders wacht me
op korte termijn; elke week en dat een
maandlang aan de beurt...

Verzet worden kan het een en ander
niet Wel wordt er genoegen genomen
met de zelftest die positief uitpakte
De regiovervoerder die qua vervoer
in begrip afzakte tot een streng "nee"
Alleen als de GGD instemt en geeft

een positieve verklaring mee Dat gaat
'm dus niet worden, de uitslag duurt te
lang Nu ga ik voorzien van een mond-
kap maar met de snelbus Overstappen
is nogal een ding en lopen naar de
praktijk wat amper dan ging...

Het is een tamelijk grote groep die voor
zulke moeilijkheden staat; een wat zwakke
weerstand en geen auto die tot je beschikking
staat... Met angst en beven wacht ik de
volgende fikse verkoudheid af: zo een immens
gedoe wat die Covid je gaf!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Corona meldt zich weer!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.