INLOGGEN
«»

Dealen met weinig energie

Uitrusten moet ik van een nogal enerverende dag
Slechts een persoon die alle energie uit me trok
toen ik die urenlang zag...
Ik spreid zo goed mogelijk rust en activiteiten

Uitleg daarover kan ik maar zo moeilijk slijten...
Zoveel mogelijk blijf ik echter mezelf dan trouw
Die ander maar latend die het zielsgraag anders
wou...

Ik kies doelbewust en consequent voor datgene
waarvan ik nog genieten kan...
Te dealen heb ik nu eenmaal met naar en ongewild
ongemak, al met al

Nog betrekkelijk jong zijn staat daar volledig los van,
menigeen een door mij te vaak ervaren als een
allervervelendste bemoeial!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dealen met weinig energie’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.