INLOGGEN
«»

Vitamine D

Opnieuw zie ik mijn vader die het me gaf:
levertraan op een eetlepel, gemaskeerde
smaak door een sinaasappelstofje
Géén straf! Vervolgens tandenpoetsen en
naar bed.

Deze gedachte wordt in gang gezet door
vitamine D-tablet. Heden ten dage voor
iedere oudere vrouw als medicatie op recept
Wat dacht je tevens van minder zonnen?
Huidkanker neemt almaar toe, 'bakken' nog
slechts voor de dommen?

Als kind ook nog volgepropt met best lekkere
kalktabletten Voor hoogtezonkuren menig
vrij uurtje verzetten...
Wat kwetsbaar en ziekelijk was ik tóen
Kijk nu: desondanks klachten, een smet op
mijn blazoen!

Wat zou er zijn gebeurd als al die maatregelen
destijds níet waren genomen?
De wetenschap zoveel verder nu, je kunt er
slechts nog van drómen.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vitamine D’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.