Wachten op vervoer in het ziekenhuis

Dakoyria

De ziekenhuisrestauratie lijkt geheel
verlaten... Als ik beter kijk, zie ik exact
één bedienend lid
Ik bestel een koffie en wat lekkers te eten
en begeef me naar de centrale hal waar
je voortreffelijk zit!

De medische activiteiten zijn nu gedaan;
ik wil met de regiotaxi naar huis toe gaan
Dat vraagt nogal veel geregel en gedoe
Uiteindelijk meld ik me bij een Helpdesk,
die worden adviseren niet gauw moe...
Zo'n bezoekje aan het ziekenhuis is bijna

een dagje-uit! Het vraagt zeeën aan tijd,
maar tenslotte is alles prima geregeld
Dan komt de taxi, die brengt je zonder
omhaal naar huis Een welbestede dag
Gelukkig was er niet al teveel naars pluis.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wachten op vervoer in het ziekenhuis’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.