Goede manieren...

Dakoyria

Er is een levendige discussie gaande met haar
bij wie te gast zijn
Ik zit met gekromde teennagels, kan het echt
niet met haar eens zijn

Een tweede aanwezige vriendin fronst meesten-
tijds slechts haar wenkbrauwen, zegt weinig
Je denkt beiden zoveel mogelijk aan manieren!

De gastvrouw heeft namelijk zó haar best gedaan
Kritiek daar ook nog op zou volkomen misstaan
Het heikele onderwerp wordt omgemerkt omzeild

Bij het latere afscheid nemen doen we dat gewoon
allervriendelijkst alsof geen onvertogen woord gevallen
is De vriendschap die meer dan wat ook telt!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Goede manieren...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.