INLOGGEN
«»

Heel oude theetantes

Mijn verjaardag ging ik vieren en ik wachtte al
trouw op visite die mij stond te wachten; het was
bepaald niet wat ik wou.....
In mijn zondagse kleding dronk ik een kopje thee

Bejaarde tantes kwamen en brachten een
kleinigheidje mee
Goed opgevoed nam ik beleefd van hen aan:
ppff, nog een hele middag te gaan.....
Veel had ik te doorstaan: 'Wat ben je groot
geworden en hoe gaat het nu op school?'
Naar buiten wilde ik, spelen, ik verwoordde
niet Al te brutaal Pas later op de dag rust

Niets duurt gelukkig eeuwig, maar toch ook
wel zo vriendelijk om trouw te bezoeken
Ondanks sterk gevoelde afkeer rekende ik
er niettemin altijd weer op, toch maar Goal!

Dakoyria, 2021.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Heel oude theetantes’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.