INLOGGEN
«»

Dank voor iedereen

Ze zetten zich in voor die mensen,
zelfs hun leven zetten ze op spel.
Voor Joden die onder moesten duiken,
zo ging dat ook in ons gezin.

Ons huis kwam onder bewaking,
schijnwerpers op ons huis gericht.
De landwacht op zolder, bedreigend,
zelfs met de loop op hun borst, niet gezwicht

Ze hadden ons huis doorzocht,
zagen niet de oranje krantjes .
In de nacht is mijn moeder op haar
knieƫn gekropen, hopend, biddend
dat de landwacht geen luid gekraak
van de vloer zouden horen.
Dan waren ze voorgoed verloren.

Ze hebben de oorlog overleefd,
met enkele Joodse gezinnen
die ze hebben geholpen.
met Gods hulp, voor hen wordt
ook het Wilhelmus gezongen

Ze wilden geen lintje, geen roem en faam,
ze liggen begraven waar helden liggen.
Dat was hun wens en die is vervuld,
ze zijn nu bij God, worden bij Hem gehuld.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dank voor iedereen’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.