INLOGGEN
«»

BEDANKJE AAN MIJN JUFFEN

Naar school gaan is zoals het nemen van de trein
Je wilt ergens geraken, je wilt iemand zijn
Jullie waren de machinisten van mijn dromen
Om mij voor het eerste leerjaar klaar te stomen
Bedankt dat ik in jullie klaarstoomtreintje mocht zitten
Voor alles wat jullie me leerden, voor de vele fijne ritten
Bij jullie kon en mocht ik steeds mezelf zijn
Speciaal voor mijn welbehagen
Lieten jullie de trein soms vertragen
Het leven is veel en veel meer dan overal heel snel te zijn
Genieten van een koekje of een complimentje, groot of klein
Niet alleen jezelf, maar ook een ander beter doen voelen
Jullie weten allebei perfect wat ik daarmee wil bedoelen
Jullie voelen en vullen mekaar prima aan
Bedankt dat mijn fietsje naast jullie tandem mocht staan
Jullie brachten me op het juiste spoor
Maar stilletjesaan moet ik er weer vandoor
Het wordt tijd om over te stappen
Naar een klasje waar spelen en leren mekaar overlappen
Ik ga jullie dan wellicht veel minder vaak zien
Maar diep in jullie hartje kijkend, vinden jullie mij misschien
--------

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BEDANKJE AAN MIJN JUFFEN’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.