INLOGGEN
«»

Spes Mea

SPES MEA.

Spes mea, mijn hoop, pont in de Maas.
Gij vaart heen en weer, elke dag trouw.
Krakend en soms piepend draag jij
je passagiers. Nooit ben je ontrouw.

Nimmer zal je iemand aan de wal laten staan,
voor een paar rotte centen doe jij je plicht.
Zomer en winter bij hoog en bij laag,
spant je ketting zich onder het gewicht.

Je opvarenden zijn slechts kort in beeld,
ze hebben haast, moeten snel verder helaas.
Het is meer een roeping dan een vak,
om te worden van een pont, de schippersbaas.

Gelukkig zijn er mensen zoals ik die weliswaar
niet meevaren, maar elke dag komen kijken.
Naar mijn hoop, de Spes Mea, de kleine pont,
die trouw vervoert de armen en de rijken.

Cuijk, 3 april 2015. Auteur Frans uut Kuuk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Frans uut Kuuk
Actief sinds: 10-08-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Spes Mea’ van Frans uut Kuuk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.