Boze Wereld

Zywa

De nacht is veilig. Kom
Wat er ook misgaat
je hebt gedaan wat je kon

Kom. Je wilt te veel
liefde en waardering
van anderen voor elkaar

en minder regels
minder regelaars
die in de weg staan

en als marionetten
beschikken over je lot
Fouten zijn verboden

Ze zitten in het systeem
en daar wordt aan gewerkt
Kom. Voorbij is de dag

waarin de kiem ligt
de kiem van jouw angst
Jouw gulzige liefde

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Boze Wereld: Angst (vanuit een gulzige behoefte aan liefde en geborgenheid ben je bang, denkend dat je niet kunt functioneren in het maatschappelijke systeem) --- Over gulzigheid: gedicht "Boze Kind" (zie 23 mei) --- Bundel "Heervrouw"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Boze Wereld’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.