met je ogen dicht

stef

Met je ogen dicht lig je op de bank.
Net was er nog paniek,
nu lijk je rustig, goddank.
Ik kus je voorhoofd en fluister,
ik ben er weer.
Maar ik merk geen reactie
je reageerd niet meer.
Ik zeg, word nou wakker
de uitweg is nabij.
Dan denk ik,
he, dit klopt niet.
En mijn blik dwaalt opzij.
Daar naast je op de tafel
lege dozen van pillen.
Mijn hart slaat een slag over
Jijj zou niet meer willen?
Mijn hoofd draait overuren en ik bel 112,
wacht op de ambulance en ga mee naar I.C
Het is 3 maand geleden, maar steeds schrik ik nog licht
als ik je slapend op de bank vind met je ogen dicht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

stef (Actief sinds: 24-03-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht gaat over eigen ervaringen/angsten. In dit gedicht zijn er verschillende momenten dat zowel over mezelf gaat als ook over een dierbare van mij en de angst daarachter.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘met je ogen dicht’ van stef zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.