groot

Eduard de Goede

Alles lijkt groot als je bang bent
Je ademt meer in dan verdwijnt
Het licht is te licht en doet knijpen
Alles wat groot lijkt doet pijn

M'n nieuwe gedrag voelt onwennig herken ik
Als stapjes al naakt in de wereld
De buitenkant voelt tintel als suiker
En ik, wie ben ik, wie ben ik

Ik blijf ook maar steeds weer verzitten
Ik roep om het hardst dat ik niet harder kan
En moe ook m'n wonden steeds likken
Ik voel, zo is het, dit is het dan

Als reisgenoot van m'n eigen verleden
Rijdt ik zachtjes de toekomst weer in
Met teugels een woest dier bereden
Ontvang ik rustig een bloednieuw begin


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Eduard de Goede (Actief sinds: 19-01-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘groot’ van Eduard de Goede zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.