Wanneer kénnen we elkaar bij naam?

Dakoyria

In deze meer dan barre tijd geeft het een enorm
woningtekort dat menigeen spijt
Ik ontmoet als medeburen Syriërs en een licht
gedragsgestoorde Normen en waarden schuiven
wat op alsof het zo hoorde...

Maar ook deze 'nieuwelingen' willen zielsgraag
erbij! Soms wat storende gewoonten, maar wie
zijn eigenlijk wíj? Samen met hen wordt ook jij
op de schroothoop gegooid ' Men' veinst je niet
meer te kennen, alleen maar door een jegens
anderen gegeven vriendelijk woord!

Nee, de hokjesgeest is nog altijd niet gedaan;
hoe lang duurt die nog, voor we elkaar werkelijk
durven kennen, het beestje noemen bij de naam?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wanneer kénnen we elkaar bij naam?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.