Het verkeerde boek

Charlotte Derks

Onzeker maar gemotiveerd loop ik over de goude bladzijden.
Traag maar zelfverzekerd zet ik grote stappen voort.
Met enige zekerheid dat de hoofdstukken gaan verblijden
Twijfel ik of dit boek aan mij toebehoord.

Bij elke stap kijk ik even terug.
naar het boek dat ik achter liet.
het heeft gekreukte bladzijden en een gebroken rug.
maar hem vergeten doe ik niet.

Mijn stappen vertragen
en langzaam zak ik door mijn benen.
kan ik de twijfel nog langer dragen?
ik kijk naar de letters tussen mijn tenen.

ik hou mijn ogen even gesloten
en ik denk aan de geur van het vorige boek
het eerste hoofdstuk voelde als gegoten
maar daarna was het einde zoek.

met bladzijdes zo zwart
en de kaft nog al broos
niet in staat voor een nieuwe start
maar ook niet hopeloos.

ik denk terug aan de mooie tijden
aan de hoofdstukken met puur geluk
wat begon met mooie bladzijden
ging daarna alles stuk...

ik denk terug aan de warme letters
die verhalen vulden van pracht en praal
ik loop nu misschien op iets wat netters
maar wel een verwarrend nieuw verhaal.

ik bind mij snel aan de oude vertrouwde kleuren.
maar iets nieuws voelt ook wel fijn
het nieuwe boek opent wel weer nieuwe deuren.
maar ik weet niet wanneer het einde gaat zijn.

met mijn tenen over de rand
maak ik een sprong naar het boek met gebreken.
en wanneer ik mij tussen de bladzijdes plant
voelt het als een zachte warme deken.

wat de komende hoofdstukken brengen kan ik eigenlijk nog niet weten.
En of ik de goede keuze maak weet ik ook nog niet.
Dat het boek niet zuiver is zal nog wel aan mij blijven vreten.
maar ik zie wel vanzelf wat de toekomst biedt.

keuzes zijn er in vele soorten en maten.
En bij elke keuze raak je wel wat kwijt.
maar hou vooral je gevoel goed in de gaten.
en de rest komt met de tijd...



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Charlotte Derks (Actief sinds: 14-01-2019)

Informatie bij het gedicht

Een gedicht over de angst om keuzes te maken en nieuwe paden te belopen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het verkeerde boek ’ van Charlotte Derks zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.