Zo vreselijk bang...

Dakoyria

Ik probeer haar te troosten te kalmeren
Zij is volledig in de greep van haar angst
Gaat de wereld nu echt tenonder?
Ik voel het tot in iedere lichaamsvezel,
haar blinde paniek en wijs haar op talloze
mooie en goede dingen in haar bestaan

Zij laat zich dan wel kalmeren zolang het
mag duren en dan alsnog weer op haar
allerbangst...
Een nadrukkelijke uiting van haar stoornis,
zo weet ik en doe werkelijk alles om haar
op andere, positievere zaken te doen

focussen
Er zijn talloze zaken in het leven waarop je
als eenling geen invloed kunt uitoefenen,
maar ga haar dat natuurlijk niet verkopen!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo vreselijk bang...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.