INLOGGEN
«»

Tot leven gewekt eeuwenoud virus

Weten deed ik het best, niet zo geschikt voor mij
en zeker niet later op de avond...
Ik voelde me voordien al zo gespannen en moe
Toch het niet kunnen laten, gefascineerd keek ik
toe

Een semi-wetenschappelijke docu over een al
30.000 jaar bevroren en ingekapseld virus...
Met hypermoderne technieken uit smeltend ijs
gewonnen en opnieuw actief gekregen dus!

Ik durf niet verder door te denken; allerlei doem-
scenario's duiken nu op Veel fantasie is er niet
nodig met die almaar smeltende ijskappen
Ik doe de t.v. uit louter angst voortijdig uit,

heb immers al meer dan genoeg aan 'corona'
Waarom dat niet veel eerder snappen?
Mijn tijd zal het echt wel uitdienen; maar toch.....
die nu piepjonge generatie Het is om te grienen!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tot leven gewekt eeuwenoud virus’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.