INLOGGEN
«»

Voortdurend in de greep van angst

Steeds weer ben je in de greep van de angst
Bij iedere lichte kuch of onverwachte nies
toon jij je op je allerbangst...

Is dat niet voor jezelf, dan wel voor je medemens
Je doet al ras een schietgebedje, geeft corona
door een mondkapje mogelijk minder kans

Allerlei gezelligs wordt afgezegd of geminimaliseerd
Eenzaamheid ligt bij voortduring op de loer; het virus
nog altijd niet ten goede gekeerd!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voortdurend in de greep van angst’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.