INLOGGEN
«»

De angst om te verliezen

Heel fijn, heel mooi, heel leuk
Heel onzeker, heel bang, heel alleen

Ben ik alleen, nee.
Ben ik alleen, ja.

Zoveel liefde om je heen, maar toch zo alleen
Zoveel positiefs, maar toch altijd negatief.
Wat heeft het voor zin als ik hieraan begin,
Het is altijd gedoemd om te falen,

Ik wil weg, maar ook niet
Mezelf beschermen voor het verdriet
Want als jij nu gaat en ik niet,
Heb ik weer gefaald en dat wil ik niet.

Hoe kun je jezelf ooit geven,
Wanneer je te druk bent met niet echt te leven
Hoe kun je jezelf ooit geven,
Als het altijd de onzekerheid is die door blijft leven

Diep vanbinnen,
Maar de geliefden zien hem ook vanbuiten.
Ik wil niet dat je gaat,
Dus zal ik mezelf buitensluiten.

Ik zal vechten tegen al jouw liefde,
Zeggen dat je het niet meent,
Zeggen dat alles wat je zegt niet waar is,
En je zal gaan omdat je het ook niet meer weet.

Je zal gaan en ik blijf,
Ik zal zeggen "zie je wel",
Jij zou zeggen "ik heb het geprobeerd"
En ik weet het wel, je hebt het geprobeerd
Maar niemand zal winnen van mijn gedachten

En mijn gedachten zijn sluw,
Ze zijn slim en ze maken onzeker.
Ze denken alles zo goed te weten,

Maar niks is waar en alles is een leugen.
En in die gedachten is één klein kamertje,
Een heel klein kamertje gevuld met één gedachte,
En die gedachte dat ben jij,
En jij bent aan het vechten tegen alle boze gedachten.

Stukje bij beetje word jij groter,
Soms word jij kleiner,
Maar jij houdt niet op,
Tot het moment dat jij kan zeggen "alle gedachten zijn de mijne".

Zet hem op, jij kunt het.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fortis ego Sum
Actief sinds: 07-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De angst om te verliezen’ van Fortis ego Sum zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.