INLOGGEN
«»

Herkenbare angst?

De sfeer, zo dreigend, lijkt wat op die ten tijde
van de watersnoodramp
Je voelde een voortdurende spanning, waar
je niet vlot vanaf kwam

Of de collectieve zorg bij de autoloze zondag
Ook toen volop nare berichten uitvoerig
verspreid De sfeer van nervositeit nog in het
geheugen

De MH17-crisis, mensen die niet wilden deugen
Weten doen velen nog die collectief gevoelde
ongerustheid en angst
Het onzichtbare toch zo voelbaar, je bent op je
allerbangst!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herkenbare angst?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.