INLOGGEN
«»

Angst




Angst beheerst heel mijn leven
door omstandigheden wordt het steeds gevoed
ja ik lijd een heel beangstigend leven
dat doet mij echt geen goed.

Steeds kijk ik schichtig om mij heen
niemand durf ik nog te vertrouwen.
Ik ga overal met een grote bocht omheen
bang dat ook maar iets mij zou berouwen.

Mijn angst neemt zulke grote vormen aan
ik durf nergens meer heen te gaan
steeds maak ik mij zorgen
nergens voel ik mij geborgen.

Zelfs de staatsloterij
is niks voor mij
stel je voor dat ik zou winnen
`k wist me geen raad wat ik met dat geld moest beginnen.

Ik ben heel angstig in `t verkeer
auto rijden doe ik ook niet meer.
Dus een Rols hoef ik niet te kopen
ik houd het maar bij lopen.

Uren zit ik soms te gapen
maar ik durf niet te gaan slapen
want stel dat ik in mijn dromen
al die onheil over mij heen zie komen.

Het leven ware voor mij een feest
als ik maar niet zo angstig was geweest.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Angst’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.