INLOGGEN
«»

angst voor de toekomst

Angst voor de toekomst

Het zijn barre tijden voor ons allemaal.
Angst voor terreur.
Angst voor vluchtelingen.
Angst voor wie komt en
angst voor wij gaat.

Angst voor de dag van morgen
en angst voor die van overmorgen.
Angst voor onze jobs en pensioenen.
Angst dat anderen die onhaalbaar
en onbetaalbaar zullen maken.

Angst voor vreemden en barbaren.
Die schrik is niet onbegrijpelijk
en ook niet onterecht.
Evenmin is ze onomkeerbaar.

Als zelfs de meest getalenteerde,
de meest gezagvolle man van het land
niet de moeite neemt
of het lef heeft om die angst te lijf te gaan.

Wie zal het dan wel doen.
Waarom is er niemand die zijn talent gebruikt
om die bange mens gerust te stellen
en de verongelijkte tot rede te brengen.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

Hier moet ik niet veel woorden aan vuil maken, wij hebben allen angst na de aanslagen in Parijs. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘angst voor de toekomst’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.