Duisternis boven meinde

Nico verstraete

Duisternis boven Meinde

wat is gebeurd
op die koude avond
was jouw tijd verbeurd

DUISTERNIS BOVEN MEINDE

je reed door het licht
alles voorbij in een flits
regen en tranen op het gezicht

onbezorgd aan de dis
smakelijk samen etend
vrolijk in het ongewis

DUISTERNIS BOVEN MEINDE

een rinkel in de verte
geen voorgevoel zonder schroom
moeder schreeuwt in stilte

een vreemde stem spreekt
oorverdovende kilte
De eeuwige preekt

DUISTERNIS BOVEN MEINDE

klein broos versteend
het lijkt of je slapend
schuldig wegkijkend verbleekt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nico verstraete (Actief sinds: 17-10-2022)

Informatie bij het gedicht

Mijn eerste gedicht

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Duisternis boven meinde’ van Nico verstraete zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.