Opnieuw een buurvrouw gestorven

Dakoyria

Opnieuw is een buurvrouw gestorven...
Ik deelde met haar niet zo bar veel
Ook zij maakte jarenlang deel uit van
het grote flatgeheel

Alles wat het ooit aan gezellige sfeer
gaf, voorbij! Hoewel zij nou niet mijn
vriendin was, gunde ik haar niet de
die lijdensweg, voor haar gelukkig

voorbij. Ik zal me haar vooral herinneren
als prominent lid van de plaatselijke
middenstand Zij heeft haar strijd nu dan
gestreden, is in eeuwige rust beland.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Opnieuw een buurvrouw gestorven’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.