Een erg ziek oud echtpaar

Dakoyria

Zij nemen het gelaten, beiden met een afzonderlijke
kankersoort bedacht
Al dik in de tachtig, op een scanuitslag wordt nu
gewacht

Natuurlijk is veel spanning daar, uiterst gesloten zijn
zij... Je neemt amper emotie bij hen waar
Ik mompel wat vriendelijke woorden en dan zijn mijn
bloemen daar

En als ik die twee zo zie, in gerieflijke stoelen, hun
blik heel timide...
dan denk ik: 'Zie ik hen nog weer? Of is het al bijna
gedaan, geeft het nog een volgende keer?

Dit oude echtpaar uit het vertrouwde poldergebied...
Karig aan grote woorden, maar even zo goed dat
je hen volop ziet!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een erg ziek oud echtpaar’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.