INLOGGEN
«»

Hartenheer

Het leven is een kaartspel
De spelers beperkt,
Zo ook de tijd.
De klokt tikt voorbij,
tot gaan onmogelijk wordt.

Het leven is een kaartspel
Slag na slag na slag,
Tastend in het duister.
Wetend wat had kunnen zijn,
Wat nog zal komen.

Een klaver vier voor geluk
of een schop,
om het eigen graf te delven.

De kaarten worden herverdeelt,
maar je speelt niet meer mee.

Het leven is een kaartspel
En jij de hartenheer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ward Vandenberghe
Actief sinds: 01-08-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hartenheer’ van Ward Vandenberghe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.