INLOGGEN
«»

Een heel leven trekt voorbij.....

Geheel spontaan trekt mijn gehele leven
in flarden voorbij
Door mijzelf zeker niet besteld, maar wel
een mogelijke functie voor mij?

Alsnog om onafgewerkte zaken te verwerken?
Wie het antwoord weet, mag het zeggen
Gelukkig ook vaak heel vrolijke beelden, ik
kan die denkbeeldig op een stapeltje leggen

Bij andere ouderen tref ik tevens wel dit
fenomeen Je verlustigt je er even in, maar
vergeet vrijwel meteen
Inmiddels heb ik meer dan ontzag gekregen

voor mijn breincapaciteit! Wat wil je nog houden
en dat mag, maar wil je niet ook het een en ander
liever kwijt?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een heel leven trekt voorbij.....’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.